Нова зустріч "Під Зорею Пінзеля…"

Дайджест подій за чотири роки існування унікального проєкту з порятунку в селі Годовиця на Львівщині архітектурної перлини України стане доступним для широкого огляду.

Своєрідним дайджестом подій за чотири роки існування культурно-мистецького проєкту "Під Зорею Пінзеля. Годовиця" стане експозиція, яка відкриється 17 листопада у Пороховій вежі. Її зміст складуть нові скульптури Василя Бабія, створені для Годовиці, фільм і фотовиставка, створена в рамках святкування 180-річчя фотографії на Львівщині за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, інформує "Еспресо.Захід".

Як повідомили в Арт-студії Івони Лобан, проєкт "Під Зорею Пінзеля. Годовиця" за час його існування підтримало близько тисячі людей Завдяки об’єднанню і підтримці журналістів, митців, скульпторів, музикантів, артистів, фотографів і всіх небайдужих на створення проєктно-кошторисної документації було виділено 250 000 грн. А сама промоція дозволила не тільки ознайомити львів’ян із безцінною перлиною України – костелом Всіх Святих у с. Годовиця, а також внести її до туристичних маршрутів Львівської області та у план програми "Великого будівництва 2021-2023".

"До плану цього будівництва Львівська область запропонувала 7 пам'яток архітектури, зокрема й костел в Годовиці, – прокоментувала нам ініціатор та організатор проєкту Івона Лобан. – Дуже з того тішуся і вважаю не лише власним, а й досягненням усіх, кому доля цього унікального костелу небайдужа. Попри всі труднощі, які нам доводиться долати на шляху до того, аби ця пам'ятка архітектури була врятована, віримо, що шанс на нове життя в неї справді є".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.