У Львові відбудуться Дні українського кіно

Усі покази є безкоштовними.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

З 12 до 15 листопада кураторське об'єднання Wiz-Art проведе у Львові Дні українського кіно. Покази шести фільмів відбуватимуться в кінотеатрі "Коперник" (вул. Коперника, 9). Також організатори запланували обговорення. Серед запрошених гостей режисер фільму "Безлюдна країна" Корній Грицюк, режисери фільму "Зарваниця" Роман Хімей та Ярема Малащук, актори фільму "Наші котики" Ярослав Федорчук та Петро Микитюк. Вхід до кінотеатру безкоштовний, але квиток (нульовий) потрібно взяти онлайн на https://ticketclub.com.ua.

Організаторка Ольга Райтер у коментарі для "Еспресо.Захід" розповіла, що цьогорічні покази – на тему "Оптимізм-Песимізм": "Після перегляду кожного фільму будуть обговорення. До деяких картин до нас приїжджають режисери, а до деяких будуть просто запрошені експерти. Гасло нашої події – це оптимізм-песимізм. Та наші фільми більше тяжіють у бік оптимізму. Це життєствердне кіно, на нашу думку. І саме за таким принципом ми все відбирали".

Ольга додає, що фільми не нові, вони вже мали прем’єри. Зокрема є комедія "Izi" Андреа Маньяні, яка з’явилася ще 2018-го. Попри це, на покази вже лишилося мало місць.

Програма:

12 листопада

13 листопада

14 листопада

15 листопада

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.