"Утопічний проєкт держбюджету не має нічого спільного з економічною дійсністю країни", - Іванна Климпуш-Цинцадзе

Є фантастична картинка й одночасно говорять, що ми вже на межі дефолту.

Про це заявила у прямому ефірі програми "Головне" зі Львова на телеканалі "Еспресо" народна депутатка від партії "Європейська Солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

Бюджет 2021 року пройшов читання і після цього стало очевидним, що у ньому є ключова проблема, - каже парламентарка.

"Проєкт бюджету 2021 року у першому читанні  - утопічний.  Він не має нічого спільного з економічною дійсністю і взагалі з реальними макрофінансовими показниками. Тому що при такому падінні економіки і такому збільшенні діри в бюджеті, який маємо на кінець року, який ще не завершився — понад 200 мільярдів гривень. Це означає, що у нас є серйозна проблема і на наступний рік", - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона вважає, що з огляду на останні події, Міжнародний валютний фонд та Європейський Союз не поспішатимуть надавати нам чергові транші. Тож не варто розраховувати на кредитні гроші, які  допомогли б Україні уникнути дефолту.

"Пан Гетманцев говорить голосно, на всю Україну, що, можливо, дефолту не буде. Порівняння цієї заяви і прогнозу - 4 з половиною, чотири і шість відсотків росту економіки на наступний рік - просто не поєднуються. Є фантастична, утопічна картинка, яку малюють усім і обіцяють, знову ж таки, за помахом чарівної палички, неймовірне майбутнє вже у 2021 році на основі цього проєкту бюджету. І одночасно говорять, що ми вже - на межі дефолту. Незрозуміло, чи ми його уникнемо. А це вже буде просто добивання ногами нашої економіки", - підсумувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.