"Зелені" не пройшли до міськради, тож тепер намагаються "натягнути" результат через суди", – Петро Адамик

"Європейська солідарність" та інші політсили, які подолали 5-відсотковий бар'єр, готові захищати результати виборів у суді.

Сьогодні Львівський окружний адміністративний суд має винести рішення у справі щодо визнання протиправними дій Львівської міської ТВК. Позов подав Євгеній Лозинський – член партії "Наш край", яка за підсумками голосування не пройшла до Львівської міської ради. Представники партії "Європейська солідарність", "Варта", ВО "Свобода" та "Голос" заявляють, що юридичних підстав для позову немає, тож вони доводитимуть у суді, що вибори пройшли чесно. Про це представники політичних сил заявили під час спільної пресконференції у Пресклубі, передає "Еспресо.Захід".

"Зелена влада провалила іспит на чесні вибори. У Львові порушень не було, виборчий процес відбувся чесно. Але після того, як "зелені" не пройшли у міську раду, вони намагаються "натягнути" результат через суди", – заявив керівник львівського осередку "Європейської солідарності" Петро Адамик. Він запевнив, що ЄС має всі електронні протоколи і протоколи з мокрими печатками з дільниць, тож може підтвердити результати, які оголосила ТВК.

"Насправді цей позов не має серйозних юридичних підстав, аби бути задоволеним. Це радше політична акція. Але розуміючи контроль з боку адміністрації президента деяких судів, у нашій країні можна сподіватися на будь-що. Тому чиясь хвора ідея – протягнути партію президента до міської ради – може бути втілена", – каже голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Любомир Мельничук.

З його слів, нинішні події є наслідком того, що влада повірила у свою безкарність.

"Можливо, тут, на місці, хтось хоче показати офісу президента величезну боротьбу за результат. Мовляв, то не ми програли, то відбулись якісь незрозумілі ситуації. А можливий варіант тупої вказівки завести партію президента до міської ради. І тут знайшлися виконавці. І ці люди живуть у нашому місті, їх усі прекрасно знають", – каже Любомир Мельничук.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал