Під стінами Волинської ОДА вимагали повернути ЗНО з української літератури

На акцію прийшов десяток людей.

Про це для "Еспресо.Захід" розповіли в громадській організації "Розвиток мікрорайонів міста".

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, біля будівлі Волинської облдержадміністрації зібралися громадяни, які вимагали повернути обов’язкове ЗНО з української літератури. Організаторами акції стали ГО "Розвиток мікрорайонів міста", ГО "Вільні люди" та ГО "Основа майбутнього".

"Враховуючи, що ми в "помаранчевій" зоні, не мали за мету зібрати багато людей. Треба дотримуватися карантину. Тому нас було близько десятка. Люди прийшли зі зверненням до голови ОДА Юрія Погуляйка. Хочемо, щоб він звернувся до Кабінету Міністрів України для захисту державотворчого предмета "українська література". Це для того, щоб повернути його в обов'язкове ЗНО", – говорить керівниця ГО "Розвиток мікрорайонів міста" Наталія Грушка.

Жінка зазначає, що другим пунктом їхніх вимог була відставка міністра освіти Сергія Шкарлета. Демонстранти через відділ звернення громадян передали вимоги голові ОДА.

Додамо, що схожий пікет був і в Києві. Як інформує "5 канал", під Кабінетом Міністрів зібралися люди, які тримали в руках плакати "Геть Шкарлета" та "Не чіпайТЕ укрліт".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.