Міністр юстиції розповів, як застосовуватимуть "швидкі" штрафи за відсутність маски

Карати тих, хто не носить маску на вулиці, не будуть.

Про те, як застосовуватимуть нові штрафи, Денис Малюська розповів на сторінці Міністерства юстиції у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

Міністр юстиції визнав, що штраф у 17 тисяч гривень, яким карали українців за відсутність маски у громадських місцях, був несправедливим. Тепер сума штрафу буде суттєво меншою, зате каратимуть одразу ж на місці.

"За порушення будь-яких правил карантину зараз існує єдиний штраф – від 17 до 34 тисяч гривень. Застосовувати такий штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях було несправедливо. Тому що мало в кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. Окрім того, процедура його застосування була тривалою. Потрібно було рішення суду, – пояснив Денис Малюська. – Ситуація кардинально зміниться після того, як набуде чинності закон, який Верховна Рада прийняла у п'ятницю. Цим законом запроваджено новий штраф за неносіння маски у громадських місцях і в транспорті. Такий штраф становитиме від 170 до 255 грн. При чому застосування такого штрафу буде швидким, оскільки накладатиме його поліцейський або представник Держпродспоживслужби відразу на місці. Такі штрафи не застосовуватимуть до неповнолітніх (тих, кому немає вісімнадцяти) та тих, хто не носить маски на вулиці".

Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує штрафи за порушення маскового режиму під час карантину.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.