У Львові вперше в Західній Україні видалили пухлину прямої кишки з допомогою технологій, як у робота Da Vinci

У Львівській лікарні швидкої допомоги медики виконали низьку передню резекцію прямої кишки найсучаснішим обладнанням нового покоління лапароскопічної хірургії з додатковою 3D-візуалізацією.

Про це інформує лікарня швидкої допомоги, передає "Еспресо.Захід".

Провела операцію команда Центру хірургії лікарні швидкої медичної допомоги спільно з Миколою Зубарєвим з київського Інституту раку. 

44-річний чоловік з Львівської області звернувся до медиків уже з діагностованою пухлиною прямої кишки. Раніше під час планового обстеження - колоноскопії – лікарі виявили у нього новоутвір.

Такі операції є вкрай складними. Саме тому спеціалісти лікарні швидкої допомоги взялись виконувати таку операцію із використанням новітніх методик. Минулого тижня чоловіка вже прооперували.

"Пряма кишка знаходиться в самому низу таза. Це важкодоступне місце, це операція у дуже невеликій порожнині. Часто при відкритих операціях у майже половини пацієнтів у післяопераційному періоді виникали ускладнення в роботі різних органів та систем, зокрема, порушення еректильної дисфункції у чоловіків. Ми вперше у Західній Україні зробили таку операцію повністю лапароскопічно. По-друге, ми з колегами використали 3D-візуалізацію - ми бачили все, як у ІМАХ-кіно, а не плоске зображення. Це таке зображення, яке отримують при операціях з роботом Da Vinci - кращого просто немає. По-третє, це була онкологічна операція, тобто ми мали повністю видалити всі патологічні тканини. На це вдалося", - розповів "Еспресо.Захід" хірург відділення ендоскопічної хірургії лікарні швидкої допомоги Адріан Квіт.

Операція пройшла успішно. На четвертий день пацієнт уже поїхав додому.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал