За відсутність маски хочуть штрафувати на місці

Сума штрафу становитиме 170-255 гривень.

Міністерство охорони здоров'я просить Верховну Раду ухвалити проєкт закону, який передбачає штрафування на місці порушення за відсутність масок у громадських приміщеннях і транспорті. Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Законопроєкт передбачатиме конкретний штраф за неносіння маски від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф чи ні. Через це у нас менш як 5% чи менше ніж 3% були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і для організацій", – сказав Максим Степанов.

За словами міністра, це буде той самий механізм, який діє при порушенні правил дорожнього руху. Штраф зможуть накладати працівники Національної поліції, епідемічного контролю та органів місцевого самоврядування.

Він зазначив, що зараз це буде такий самий механізм, як і при порушенні правил дорожнього руху. Штраф можуть накладати працівники Нацполіції, епідемічного контролю, органів місцевого самоврядування.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал