На Рівненщині суд оштрафував вчительку, яка не носить маску з релігійних переконань

У місті Вараш суд покарав учительку місцевого ліцею. Педагог відмовляється носити засоби захисту у школі. Пояснює просто - їй забороняє релігія. Колеги вчительки не розуміють такої поведінки.

Про це інформує 5 канал, передає "Еспресо.Захід".

Жанна Тєтєнєва викладає українську мову та літературу у Вараському ліцеї №1. Ще з першого вересня відмовляється носити захисну маску та міряти температуру у стінах школи. Педагоги неодноразово просили її дотримуватись карантинних обмежень.

У ліцеї навчається 1500 учнів, працює 170 педагогів. Носити маску на перерві повинні всі, окрім учнів початкових класів.

"Колеги не задоволені, вони висловлювались на педагогічній раді, але вчитель залишається при своїй думці", – каже заступниця директора ліцею Ніла Пашко.

Про карантинні обмеження неодноразово казала педагогу директорка школи. Запевняє, просила вчительку української мови та літератури носити маску або захисний щиток. Отримавши категоричну відмову, була змушена скласти акт.

Нещодавно суд оштрафував вчительку на 17 тисяч гривень через відмову носити маску. Педагог свою вину не визнає. Каже, не носитиме маску і далі. Не дозволяє релігія. Довелося звертатися у поліцію.

"Складені були акти, заява про те, що вона відмовляється носити маски, відмова вимірювати температуру, відмова отримати маски, отримати щиток. Всі ці документи були передані в поліцію", – каже директорка ліцею Наталія Середа.

"Я християнка віри євангельської, Господь мені категорично забороняє носити маску, оскільки Господь створив мене за образом та подобою своєю. Оскільки ми з відкритим обличчям дивимось на Господа, тому я відмовляюсь носити маску", – каже сама пані Жанна Тетєнєва.

В управлінні освіти про поведінку вчительки знають. Кажуть, вона має понад 20 років педагогічного стажу. Поки що від роботи її не відсторонятимуть.

Жанна Тєтєнєва рішення суду збирається оскаржувати і подаватиме апеляцію. Штраф у 17 тисяч гривень вважає захмарним.

"Мої професійні якості, знання, вже все знівельовано – одна проблема, що я ходжу без маски", – зазначає Жанна Тетєнєва.

У вчительки є 10 днів для оскарження постанови суду.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал