Другий тур виборів мера Ужгорода відбудеться 22 листопада

За посаду змагатимуться чинний міський голова Богдан Андріїв і кандидат від "Слуги народу" Віктор Щадей.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора" з посиланням на офіційні результати підрахунку голосів Ужгородської міської територіальної виборчої комісії, передає "Еспресо.Захід".

Ужгородська міська територіальна виборча комісія оголосила результати місцевих виборів в обласному центрі Закарпаття 2 листопада. За підсумками виборів міського голови, чинний мер Ужгорода Богдан Андріїв здобув 9185 голосів виборців. На другому місці – кандидат від "Слуги народу" Віктор Щадей, якого підтримали 6485 виборців. На третьому – ексмер Ужгорода – Сергій Ратушняк, який отримав 5309 голосів ужгородців.

Різниця в голосах за Богдана Андріїва та Віктора Щадея становить 2700 голосів. Оскільки жоден із них не набрав більше ніж половину голосів виборців, які взяли участь у голосуванні за міського голову, то територіальна виборча комісія оголосила повторне голосування за кандидатів на посаду міського голови Ужгорода, в якому візьмуть участь два кандидати. Другий тур виборів мера відбудеться 22 листопада.

Читайте також: Як голосувала Західна Україна: результати виборів у семи областях

За підсумками голосування, до міської ради Ужгорода пройдуть шість політичних сил: "Рідне Закарпаття" (8,33%), "Слуга народу" (11,52%), ВО "Батьківщина" (12,56%), "Європейська солідарність"(8,05%), "Опозиційна платформа – За життя" (8,24%), "Партія твого міста" (7,47%).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.