Помер багаторічний голова львівського відділення спілки художників Олег Микита

71-річний митець хворів на коронавірус.

Першою про смерть Олега Микити повідомила дружина відомого львівського художника Петра Сипняка, Вікторія, інформує "Еспресо.Захід".

"З сумом повідомляємо, що сьогодні помер голова львівського відділення спілки художників Олег Микита", - написала вона на своїй Фейсбук-сторінці.

Інформацію підтвердив товариш покійного, професор Львівської національної академії мистецтв, Заслужений діяч мистецтв України Віктор Москалюк. "Ми бачились з Олегом Теодоровичем близько двох тижнів тому. Тоді він був, як завжди, веселий і життєрадісний. Зараз мені близько години тому про його смерть повідомили родичі. Де і коли відбудеться похорон поки невідомо", - зазначив художник у коментарі "Еспресо.Захід".

За неперевіреною інформацією, Олег Микита хворів, імовірно у нього був коронавірус.

Читайте також: Померла відома художниця та волонтерка Тетяна Думан

Олег Микита народився 2 січня 1949 року у селі Чишки на Львівщині. Відомий в першу чергу, як художник-оформлювач, громадсько-культурний діяч та організатор мистецького життя у Львові. Делегат Першого (1989) та Другого (1990) з’їздів НРУ в Києві, депутат Першого демократичного скликання Львівської міськради (1991). До останніх днів очолював Львівське обласне відділення Спілки художників України. Щорічно проводив масштабні виставки "Весняний салон" у Львівському Палаці мистецтв.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.