Гори вражень: для Славська розробили новий бренд за півмільйона гривень

Нині про селище може згадати лише кожен третій турист.

Славська сільська рада заплатила приватному підприємству "Кіностудія ВТМН" 536 тисяч гривень за розробку бренду і слогану. Про це повідомляють "Наші гроші".

Тепер гірське селище просуватимуть під слоганом "Славсько – гори вражень". Та якщо слоган вийшов доволі вдалим, то нова айдентика припала до смаку не всім. Дехто назвав її не ностальгійною, а совковою. Утім автори, схоже, очікували такої реакції. "Хтось побачить у нашому дизайні соцреалізм, а хтось – класичний німецький плакат середини минулого сторіччя", – йдеться у презентації бренду Славсько.

Як пояснили в компанії "Кіностудія ВТМН", основна проблема Славського як бренду – його критично низька впізнаваність. "Ми провели 700 інтерв'ю. В опитуванні брали участь чоловіки та жінки віком 18-60 років, які або відпочивали 2019 року в Україні, або планують такий відпочинок у 2020 році. Географія дослідження – вся Україна, міста з населенням 50 тисяч і більше. Люди частіше згадують морські курорти. Лише третина респондентів згадало Славсько в запитанні з підказкою. Тобто знання бренду як базовий маркетинговий показник у нас нижче від 50%. Це дуже мало для цієї категорії і катастрофа для бренду з історією, бренду який раніше взагалі був лідером. Побудова якісного знання – ключова маркетингова задача на найближчі кілька років", – пояснюють розробники нового бренда старого курорту.

Фото: Кіностудія ВТМН

Відтак, кажуть, працювали відразу на дві аудиторії: ті, які перестали їздити у Славсько, але все що ностальгують, і молодь, яка ніколи ще не була тут і для якої важливою є ціна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал