До Львівської обласної ради мають шанс потрапити шість партій

П’ятивідсотковий бар’єр долають "Європейська солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина", "Самопоміч", "Голос" та "Свобода".

Про це повідомляє  "Еспресо.Захід".

Підрахунок голосів на цих виборах організували на Арені Львів. Від самого ранку сюди звозять бюлетені з усієї Львівщини. Наразі відбувається процес передачі протоколів дільничних виборчих комісій територіальним. 

"Сільські, міські, районні територіальні виборчі комісії збирають протоколи дільничних виборчих комісій, опрацьовують їх в електронній системі та складають свій протокол підрахунку голосів, - розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії Андрій Лозинський. - Потім протоколи ДВК і ТВК привозяться в обласну територіальну виборчу комісію,  де ми, на їх основі, підбиваємо загальний підсумок і встановлюємо результати виборів".

За словами Андрія Лозинського, поки що жодна ТВК протоколи ще не передала. Каже, цей процес може бути довготривалий.  Утім деякі проміжні результати повідомили. Відтак, згідно з 70% опрацьованих протоколів до Львівської обласної ради  мають шанс потрапити шість партій.

На фото: завезені бюлетені

"Ми обдзвонювали територіальні виборчі комісії,- додає Андрій Лозинський. - За приблизними підрахунками можемо сказати, що п’ятивідсотковий бар’єр до Львівської обласної ради долає партія "Європейська Солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина", "Самопоміч", "Голос" та "Свобода". На підході є ще декілька політичних сил, але наразі важко сказати їх відсоток, бо все в процесі підрахунку голосів. Ще точно у вівторок, можливо, у середу будуть збирати інформацію сільські, районні та міські ТВК. Потім, за нашими прогнозами,  один день буде виділений їм для складення свого протоколу. Якщо будуть помилки, дані відправлятимуть на уточнення, що займе ще кілька днів до оголошення результатів". 

Відтак у Львівській обласній територіальній виборчій комісії обіцяють до десяти днів оприлюднити остаточний результат виборів до Львівської обласної ради.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал