Антикорупційний суд відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір'я

26 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір’я.

Про це повідомляє Transparency International Ukraine, передає "Еспресо.Захід".

За версією слідства, у 2002 році третій президент Віктор Ющенко передав комплекс "Межигір’я" у відання Кабінету Міністрів України від Державного управління справами (ДУС). У цей час Віктор Янукович був прем’єр-міністром і, нібито, користуючись службовим становищем, вивів активи з-під обмежень Закону України "Про приватизацію державного майна", але у 2005 комплекс повернули ДУС.

Уже у 2007 Віктор Янукович звернувся листом до президента Ющенка з проханням обміняти майно комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", вартістю 540 млн грн, на приміщення приватної фірми.

Під час сьогоднішнього засідання адвокати наполягали, що Янукович не отримав належним чином повідомлення про підозру, кваліфікація у справі неправильна, а експертизи викривлені.

Також вони запевняли, що Янукович готовий співпрацювати: "Сторона обвинувачення переховується від Януковича В.Ф., а не останній від обвинувачення".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має 5 днів на оскарження рішення слідчого судді. Нагадаємо, у листопаді 2019 року генпрокурор Рябошапка передав це розслідування до Антикорупційного бюро. З деталями справи можна ознайомитися на сайті ТІ Україна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал