"Півтора року Зеленського призвели до деморалізації армії", – генерал Михайло Забродський

Реформи в армії поставили на паузу. Фінансування недостатнє, а оборонні програми скорочуються.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Ігнорування Володимиром Зеленським обстрілів на Донбасі не має нічого спільного з реальним перемир’ям. Щодня нас обстрілюють по кілька разів, а влада встановила штрафи за вогонь у відповідь. Про це сьогодні, 23 жовтня, заявив герой України,  генерал-лейтенант ЗСУ, народний депутат від "Європейської Солідарності" Михайло Забродський на спільній  пресконференції з кандидатом на посаду голови Львівської ОТГ Олегом Синюткою у Львові.

Він зауважив, що наразі реформи в армії поставили на паузу. Фінансування недостатнє, а оборонні програми скорочуються.

"Спочатку голова президентської фракції  договорився до необхідності скорочення війська, а потім сам Зеленський перед парламентом приписав собі чужі заслуги, такі як розвиток новітніх озброєнь, зокрема ракетних військ, яке насправді впроваджував попередній секретар РНБО Олександр Турчинов", – підкреслив генерал.

Михайло Забродський наголосив, що "Слуги народу" перед місцевими виборами, вперше за півтора року поїхали на фронт і зі здивуванням виявили, що бригади в нас "воєнізовані", а російські терористичні формування обстрілюють наші позиції.

"Це говорить про те, що нардепи з монобільшості живуть в паралельній реальності і самі ж повірили розповідям свого лідера, який закінчення війни шукає в очах Путіна, а не в розвитку українських збройних сил. Зеленський як головнокомандувач не готовий вирішувати будь-які кризові ситуації в армії, натомість він та його оточення самі створюють кризи", – заявив Забродський.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал