Медичні вироби з Італії намагалися нелегально ввезти в Україну

Майже 6 тисяч незадекларованих одиниць медичних виробів іноземного виробництва намагалися ввезти в Україну з Італії під виглядом вживаного товару.

Про це йдеться в повідомленні Закарпатської митниці Держмитслужби, передає "Еспресо.Захід". 

"На митному посту "Лужанка" Закарпатської митниці Держмитслужби задокументовано порушення - ввезення в Україну під виглядом вживаного товару нових виробів медичного призначення, загальною кількістю майже 6 тисяч штук", - йдеться в повідомленні. 

В пресслужбі митниці повідомляють, що повертаючись з Італії на автомобілі "Renault Master", водій перевізник під час проходження митного контролю обрав "червоний коридор", позаяк переміщував вантаж, що підлягає обов’язковому декларуванню.

"Згідно проформі-інвойсу на митну територію України ввозилися з Італії вживані побутові товари загальною кількістю 40 місць, вартістю 200 євро, вагою 235,5 кг, отримувачем якого зазначалася громадянка України з Хмельниччини", - додають митники.

Та коли працівники митниці провели поглиблений огляд транспортного засобу із вивантаженням усіх речей у коробках, то виявили, що заявлений товар знаходиться лише у 10 вантажних місцях, а в 30-х – нові вироби медичного призначення іноземного виробництва різних торгових марок, загальною кількістю 5868 штук. Зокрема, пульсометри, катетери, шприци, бактеріальні фільтри, маски, порти для інгалятора, ручний реаніматор, вакумні конектори та інші медичні товари, які значно перевищують дозволену законодавством суму ввезених в Україну  – до 500 євро та вагою до 50 кг.

Фото: Закарпатська митниця Держмитслужби

"Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1. статті 483 Митного кодексу України. Наразі вилучений не задекларований новий товар потребує додаткової оцінки експерта щодо встановлення його остаточної вартості. Справу скерують до суду", - зауважують на Закарпатській митниці. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал