Майже мільярд гривень та понад 20 км доріг: на Львівщині розпочали реконструкцію дороги Т-14-25

Дорога веде через Миколаїв, Городок, Жовкву, Кам’янко-Бузьку та Бібрку. Завершити роботи планують наступного року.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

На Львівщині нині, 21 жовтня, розпочали ремонт дороги Т-14-25 між Жовквою та Кам’янко-Бузькою. На ремонт автомагістралі, протяжністю понад 25 кілометрів, планують витратити 976 мільйонів гривень. За словами керівника Служби автомобільних доріг Львівщини Олега Берези, дана ділянка важлива, оскільки зв’язує дві важливі магістралі: Львів — Рава-Руська та Львів — Радехів — Луцьк.

"Дорожня основа буде розширена до 8 метрів, - розповідає Олег Береза. - Це дасть змогу великогабаритній техніці оминати Львів, де є велика концентрація машин. Буде зроблене освітлення, пішохідні переходи, тротуари, дощові каналізації та зупинки громадського транспорту. Наступного року сподіваємося на хороший результат".

Цьогоріч роботи планують виконати на ділянці від Миколаєва до Івано-Франкове. На цій ділянці вже проводяться капітальні ремонти. А звідти - до Жовкви та Крехова. Також вже відбувся тендер на ділянку дороги від Жовкви та Великих Мостів. Окрім реконструкції, Олег Береза наголосив на безпеці доріг.

"Безпека на дорогах — основне питання. Я можу подякувати команді тих, хто займалися дорогами кілька років тому, вони розпочали активну роботу, адже дороги Львівщини були в поганому стані. Наші попередники дали можливість проїзду, а наше основне завдання, щоб був повний комплекс робіт, щоб ці дороги були безпечними", - наголосив Олег Береза.

Наступного року заплановано завершити розпочаті проекти і зосередити зусилля на нових. В планах розпочати будівництво північної об’їзної, а також реконструювати дороги міжнародного значення Стрий — Знам’янка.

Нагадаємо, раніше у Мінінфраструктурі обіцяли реконструювати у вересні прикордонні дороги. Йшлося про чотири дорожні проекти за польські кредити.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.