"Укрзалізниця" закликала максимально зберегти пасажирський рух в умовах карантину

Водночас у компанії додали, що будуть "суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих Кабінетом Міністрів України та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення".

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті "Укрзалізниці", передає "Еспресо.Захід".

У компанії зазначили, що в "Укрзалізницю" щодня надходять тисячі звернень від пасажирів щодо обмеження залізничного сполучення в окремих регіонах у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації. І так окреслили свою позицію:

1. Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки. У більшості випадків маршрутні перевізники, на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів. Натомість "Укрзалізниця" таких заходів суворо дотримується:

2. Обмеження пасажирських перевезень може значно погіршити фінансовий стан "Укрзалізниці" та призвести до неможливості виконання соціальних зобов’язань перед залізничниками:

3. Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення. Для окремих регіонів країни залізниця – це фактично єдиний транспорт для переміщення до робочих місць та зворотно.

4. Досвід інших європейських країн, які посилюють карантинні обмеження. Як правило, обмеження стосуються часу роботи закладів громадського харчування, посилення маскового режиму, в деяких країнах діє локальна заборона на проведення громадських заходів чи роботу розважальних закладів, тощо. Але обмеження жодним чином не стосуються роботи громадського транспорту, у тому числі пасажирського залізничного руху. Нині таким шляхом йдуть: Німеччина, Польща, Чехія та інші країни.

Відтак у компанії додали, що будуть дотримуватися рекомендацій і рішень Кабміну та Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення. Але сподіваються, "що це рішення буде державницьким та виваженим".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.