Ірину Верещук звинуватили у брехні про наймолодшу жінку-мера в Україні

З цього приводу позов до суду подала Ольга Омельчук, яка очолила Нетішин на Хмельниччині у віці, молодшому на 1 рік і 7 місяців від кандидатки в мери Києва, що тоді балотувалась у Раві-Руській на Львівщині.

Про це Ольга Омельчук написала на своїй фейсбук-сторінці, інформує "Еспресо.Захід".

"Я подала позов про спростування недостовірної інформації, яку подає Верещук Ірина Андріївна, ніби вона у 2010 році стала наймолодшим міським головою жінкою в Україні. Так, це неправда, адже вона народилась у 1979 році, а я у 1981. Ми закінчили дослідження даних ЦВК щодо віку жінок-мерів на виборах 2010, 2015 та цього року, тож:

Мені на час обрання у 2010 було 29 років 4 місяці. Яні Літвіновій (Старобільськ, Луганська область – ред.) у 2017 було 30 років 5 місяців. Ірині Верещук у 2010 – 30 років 11 місяців", - повідомила Ольга Омельчук.

Документ. З Фейсбук-сторінки Ольги Омельчук

Причиною подачі позову вона називає захист ділової репутації, адже ще задовго до цієї мерської кампанії Ольга Омельчук, маючи на це усі підстави, публічно заявляла про себе, як наймолодшу жінку-мера в Україні.

"Чому подала? Тому що почали мене питати і колеги, і слухачі, яким я викладаю: а що, неправда, що ви тоді говорили, що стали наймолодшою? Тепер мушу захищати свою ділову репутацію", - відзначила наймолодша пані-мер.

Також вона пише, що може і не робила б цього, але у соцмережах Ірина Верещук ігнорує звернення до неї, і тим самим демонструє, що не має жодного наміру спростовувати брехливу інформацію.

Читайте також: У другому турі виборів мера Львова переможе Олег Синютка, – Socis

Відзначимо, що Ольга Омельчук була мером Нетішина, що у Хмельницькій області, у 2010-12 роках, проте депутати міської ради висловили їй недовіру. У 2013 році стала засновником та координатором волонтерської програми "Майдан. Медики", яка координувала роботу волонтерів-медиків Євромайдану у Києві. З 2014 року проходить службу старшим солдатом у складі батальйону територіальної оборони "Київ-12".

Колишня мер Рави-Руської у Львівській області, а зараз народна депутатка від партії "Слуга народу", Ірина Верещук поки публічно не коментує судовий позов. Також на її офіційній сторінці залишається згадка про наймолодшу жінку-мера в Україні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.