Суд заборонив розповсюджувати книгу "Справа Василя Стуса" без дозволу Віктора Медведчука

Суд задовольнив рішення частково.

Таке рішення сьогодні ухвалили в Дарницькому суді, передає "Еспресо.Захід".

Дарницький районний суд Києва частково задовольнив вимоги депутата Віктора Медведчука й заборонив поширювати книгу Вахтанга Кіпіані через те, що вона "шкодить репутації та гідності" народного депутата, повідомляє Суспільне. Зокрема, йдеться про дев’ять фрагментів книги, які, згідно з рішенням суду, потрібно видалити. Крім того, автора та видавництво Vivat зобов’яжуть виплатити 860 гривень на користь Медведчука.

Адвокат Вахтанга Кіпіані В'ячеслав Якубенко розповів, що суд заборонив розповсюджувати книгу в тому вигляді як є. Рішення не поширюється на ті екземпляри, які вже є у бібліотеках чи перебувають у власності.

"Віктор Медведчук просив визнати недостовірними дев'ять фрагментів у книзі "Справа Василя Стуса". Суд задовольнив позов частково. Тобто три фрагменти визнано недостовірними, ще у трьох заборонив використання імені Медведчук як персонажа твору без його згоди", – зазначив він.

Під час судового засідання близько 20 протестантів повісили на паркан плакати з портретами Медведчука та Стуса.

Нагадаємо, Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса на судовому процесі 1980-го. Книга про Стуса вийшла у друк 2019-го. Згодом депутат заявив, що судитиметься з автором і видавництвом.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.