"Акордеонна осінь" таки прийде

Унікальний колектив акордеоністів дасть концерт.

Щорічний концерт-фестиваль "Акордеонна осінь", що його ініціював та проводить у Львові колектив акордеоністів Resonans trіo, цього року відбудеться вже вшосте. 23 жовтня (на цей раз у Львівському будинку органної та камерної музики) талановиті львівські хлопці представлять свою нову програму Еnеrgy of hearts. Це тим більше вартує уваги, що самостійних тріо акордеоністів в Україні практично немає. Зокрема таких, які  би презентували акордеон не тільки як інструмент для виконання класики, а й такий, що міг би зацікавити сучасну молоду людину,  інформує "Еспресо.Захід".

Як розповів нам лідер Resonans trіo Назарій Любінець, це вдруге вони з хлопцями за дев'ять років існування колективу мають сольний концерт у колишньому костелі святої Марії Магдалини. Відтак, програма Еnеrgy of hearts (представлення якої планувалося ще на березень на цілком іншому майданчику як велике шоу за участі багатьох виконавців, що через карантин не відбулося) пережила зміни: основний акцент перемістився із шоу на власний репертуар.

А репертуар у Resonans trіo об'ємний: "від театрально-зображальної  музики до розважальної  з елементами біт-ритмів, стереоефектів та найрізноманітніших імітацій, від класики до авторських композицій". До речі, у межах Еnеrgy of hearts таких авторських композицій прозвучить три – уже добре відомі шанувальникам "Втрачені мрії", "Fly" та "Воїн".

"Акордеон чомусь для багатьох –  інструмент-загадка, який насправді досі в нашій державі  недооцінений, - каже Назарій Любінець. – І дуже шкода, бо цей інструмент має дуже широкі можливості, вміщаючи у собі три головні музичні лінії - бас, акомпанемент і мелодію. Те, що ми з хлопцями від початків робимо – намагаємося показати, за що цей інструмент можна любити. І скажу, що серед тих, хто прийшов до нас раз,  чимало таких, що приходять потім знову і знову".

Resonans trіo, як ті, хто наважився спробувати змінити уявлення про традиційне мистецтво гри  на акордеоні, та ті, хто дали за час свого існування сотні концертів не лише в багатьох містах України, а й у Німеччині, Польщі, Саудівській Аравії, інших країнах обіцяють на 23-тє потужний заряд енергії, яка зрезонує у серцях. Чомусь я вірю.