Британія і США звинуватили шістьох російських хакерів в атаках на сервери українського уряду

Влада Великої Британії і США одночасно висунула звинувачення щодо шести росіян, яких вони вважають співробітниками ГРУ, у зв'язку з хакерськими атаками на сервери українського уряду, сайти Олімпіад та на передвиборчий штаб президента Франції.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення проти шістьох громадян Росії у справі про хакерські атаки, що торкнулися, зокрема, зимової Олімпіади в Пхенчхані в 2018 році і виборів президента Франції в 2017 році.

За даними мін'юсту США, окрім Олімпіади хакери в 2015-2017 роках атакували сервери уряду України. У 2018 році їх мішенню стали грузинські компанії і відомства. За даними відомства, обвинувачені були співробітниками ГРУ. Про це ж повідомляють і британські спецслужби. За їх інформацією, росіяни входили в спеціальний підрозділ номер 74455.

Британська влада також пов'язала цей підрозділ з атаками на кіберінфраструктуру наступної Олімпіади в Токіо, перенесеної на 2021 рік. 

За даними британських спецслужб, в Пхенчхані співробітники ГРУ під виглядом північнокорейських і китайських хакерів спробували обвалити сайт Олімпіади і відключити wifi на стадіоні під час церемонії відкриття Ігор.

Також американська влада звинувачує росіян в створенні комп'ютерного вірусу NotPetya, який заразив сервери десятків найбільших світових компаній. Збиток від нього оцінюється в мільярд доларів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.