Здоров’я усіх дітей світу зміцніє завдяки хоровій капелі "Дударик"

Діти без дорослих наставників заспівають у храмі Літургію.

За здоров’я усіх дітей світу заспіває Літургію під диригуванням Святослава Роздобудька хор школи при Національній хоровій капелі "Дударик".  Відправа (особливістю якої стане те, що функції регента, дяка і хору виконуватимуть діти і виконуватимуть без дорослих наставників, самостійно) відбудеться в храмі святого Лазаря 18 жовтня. Це перший із численних проектів капели "Дударик", присвячений її 50-літтю, інформує "Еспресо.Захід" з посиланням на пресслужбу капели.

За словами директора та художнього керівника "Дударика"  Дмитра Кацала, щоб ця подія стала можливою, провели безліч "онлайн" репетицій, під проводом Мар’яни Хижої (головна хормейстерка капели) вклали чимало праці у вивчення матеріалу, а ще - гармонізували і відредагували "самоливну літургію" галицького розспіву, узгодили текстову частину із молитовником й інше. Відтак таїнство Святої Літургії сповнятимуть тільки священники та діти - без допомоги і "втручання" дорослих.

Варте уваги, що почесним гостем "Дударика" на святковій відправі буде Голова ЛОДА Максим Козицький. Як варте уваги і те, що Літургія транслюватиметься у соціальних мережах.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал