На Закарпатті завершується проєкт "Створення культурного маршруту "Шлях гуні"

Проєкт розпочато 1 червня та триватиме до кінця жовтня поточного року.

Про це йшлось на пресконференції в Ужгороді, передає "Еспресо.Захід". 

У ході реалізації Проєкту розроблено культурний маршрут "Шлях гуні", який проходить територією села Річка і його околицями. "Шлях гуні" - це інноваційний продукт, який поєднує природні ландшафти полонини Боржава, традиційне полонинське господарювання і виробництво одягу з овечої шерсті народними майстрами. Його мета – популяризувати традиційне господарювання та народне ремесло - виробництво речей з натуральної вовни, сприяти розвитку сільського туризму та підвищити спроможність регіону до сталого економічного розвитку. Протяжність маршруту 15,9 км.

"Стежка середнього рівня складності, тому підійде як новачкам пішохідного туризму, так і досвідченим мандрівникам. Тривалість проходження маршруту коливається від 7 до 8 годин. Розроблено паспорт культурного маршруту. Шлях гуні офіційно зареєстровано в реєстрі туристичних маршрутів області та йому присвоєно порядковий номер 2122. Для покращення орієнтування туристів на стежці, шлях було промарковано, встановлено 4 стенди і 10 інформаційних знаків вздовж всієї протяжності маршруту. Поряд з цим, розроблено друковані мапи-схеми "Шляху гуні»" які можна буде отримати безпосередньо у селі", - зазначив Владислав Товтин, координатор проєкту

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду у рамках реалізації грантової програми "Культура. Туризм. Регіони", що покликана посилити туристичну привабливість регіонів шляхом стимулювання місцевого культурного розвитку громад та генерування конкурентоспроможних культурних продуктів. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал