Мешканець Київщини зі спільниками з Львівщини організували масштабний наркобізнес

Через Telegram-канал драгдилери збували наркотичні засоби і психотропні речовини. Їх впіймали на гарячому оперативники департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції разом із поліцейськими Львівщини.

Про це інформує пресслужба Нацполіції, передає "Еспресо.Захід".

"Пересилаючи наркотичні засоби та психотропні речовини поштовими відправленнями, мешканець Київської області разом зі спільниками – жителями Львівщини – налагодили схему збуту забороненого товару", - йдеться у повідомленні.

24-річний мешканець міста Українка, що у Київській області, розповсюджував наркотики серед мешканців Львівщини через Telegram-канал. До незаконних оборудок долучив шістьох львів’ян з чітким розподілом ролей між ними. Так, 30-річний чоловік, якого у минулому неодноразово притягували до кримінальної відповідальності, виконував функцію "складмена". Він отримував заборонений товар з Київщини і створював великі закладки, так звані "майстер-клади", для наркокур’єрів. Своєю чергою дві драгдилерки розміщували закладки на Львівщині, а координати і фото з розташуванням наркотиків надсилали 17-річному адміністратору Інтернет-магазину. Гроші за товар клієнти перераховували через електронні платіжні системи.

Арсенал засобі неймовірний - поліцейські виявили і вилучили марихуану, амфетамін, PVP (альфа-піролідиновалерофенон), МДМА (метилендіоксиметамфетамін), рослини конопель та лабораторне обладнання для їхнього вирощування. Крім цього, правоохоронці вилучили зброю і набої, електроні ваги, комп’ютерну техніку, банківські картки, гроші, чорнові записи. А під час огляду мобільного телефону одного з фігурантів правоохоронці встановили місця розташування 17 закладок з амфетаміном і марихуаною. Всі знахідки направили на експертне дослідження.

Слідчі поліції Львівщини затримали організатора і двох його спільників і оголосили про підозру за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. Крім цього, двом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, третьому затриманому – цілодобовий домашній арешт. Іншим учасникам наркоугруповання слідчі готуються вручити підозри за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Подальшу долю наркоділків вирішить суд. Триває досудове розслідування.

За незаконні оборудки з наркотичними засобами і психотропними речовинами змовникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал