Соціологи оприлюднили свіжі рейтинги до Львівської міської та обласної рад

"Європейська Солідарність" – беззаперечний лідер симпатій серед львів'ян.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром SOCIS впродовж 6-11 жовтня у Львові, передає "Еспресо.Захід".

До Львівської обласної ради проходять п'ять політичних партій. Беззаперечним лідером є партія "Європейська солідарність", список якої до Львівської облради очолює Ірина Гримак – якби вибори відбувалися цієї неділі, вона отримала б результат 37,2% (серед тих, хто визначився і піде на вибори). На другому місці – Об'єднання "Самопоміч" (Любомир Зубач) з підтримкою 20,9%. До трійки лідерів належить також партія "Голос" (перший номер – Ростислав Добош), за яку готові проголосувати 7,2% мешканців Львівщини. Також 5%-барєр долають партія "ВАРТА" (Наталія Шелестак) – 5,9% та Об'єднання "Свобода" (Олег Панькевич) – 5,2%.

Близькі до подолання виборчого бар'єру партія "Батьківщина" – її результат, згідно із соціологічним дослідженням, серед тих, хто визначився і піде на вибори, складає 4,6%. Та провладна "Слуга народу" – 4,4%. Решта партій потрапити до Львівської обласної ради не мають шансів.

На виборах до Львівської міської ради, знову ж таки, лідирує "Європейська солідарність"(перший номер у списку – Петро Адамик). Її результат, з урахуванням тих, хто визначився і піде на вибори, складає 31,7%. Загалом до Львівської міської ради також проходить п'ять партій.

Читайте також: Вибори мера Львова: Синютка наздоганяє в рейтингу Садового

На другому місці після ЄС, - "Самопоміч Андрія Садового з результатом 25,9%. Третє місце – у "ВО "Свобода", її готові підтримати 7,2% виборців. Партія "Голос" на четвертому місці – 6,8%. П'ятірку переможців замикає партія "ВАРТА": за неї готові проголосувати 5,5% виборців.

Цікаво, що провладну партію "Слуга народу" у Львові готові підтримати 3,8% виборців.

Соціологічне дослідження провів Центр SOCIS впродовж 6-11 жовтня 2020 року у всіх населених пунктах, що входять до Львівської міської ради. Загалом було опитано 2000 респондентів; статистична похибка: +/- 2,3%.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.