Як посилали українці листи у 1945-1950 роках

Унікальна виставка поштових марок відкрилася у Франківську/

Виставку поштових марок 1945-1950 років "Таборова пошта воєнних часів" відкрили в Івано-Франківському краєзнавчому музеї. Її зміст склали 130 марок із таборів  полонених та внутрішньопереміщених осіб, де проживало понад 2 тисячі українців після Другої світової війни/

Про це із посиланням на канал 402 у Facebook передає "Еспресо.Захід".

Як розповідає на своїй Facebook-сторінці Івано-Франківський краєзнавчий музей, після закінчення Другої світової війни в Європі, на територіях підконтрольних США, Англії та Франції опинилося багато українців. Вони були розміщені в таборах, створених за ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Попри важкі умови перебування в таборах, просвітницька і культурна діяльність все ж була налагоджена та функціонувала поштова служба і філателістичні гуртки. Марки використовували для оплати поштових пересилань як у самих таборах, так і за їхніми межами. Відтак у кожному таборі були власні поштові печатки для погашення кореспонденції, яка мала дозвіл  рухатися далі.

Як твердять фахівці, представлена колекція (а вона є приватною і належить киянам Андрію та Надії Пушакам) є унікальною.   Приміром, марки із табору для переміщених осіб з міста Регенсбурга (Німеччина) представляють український національний одяг різних регіонів України, а також етнічних українських земель ( що нині належать вже іншим державам)  – Лемківщини та Кубані.

Подивитися виставку можна буде тільки упродовж двох тижнів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал