У Луцьку реалізують три міжнародні проєкти

Два з них завершать до кінця 2020-го.

Про це повідомляє Луцька міська рада, передає "Еспресо.Захід".

На сьогодні спеціалісти управління координують реалізацію трьох проєктів. Перший – "Нове життя Старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна". Вартість проєкту 1 млн 34 тис. 282 євро. Розпочали його ще 2018-го та завершать до кінця наступного. Тут реконструюють вежу Чорторийських. Відновлюють оборонну стіну: підсилюють фундаменти, відновлюють втрачені частини та ворота. Крім того, ремонтують колегіум єзуїтів. Там також продовжують археологічні дослідження.

Другим проєктом став "Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька", який спрямований на поліпшення організації руху в місті. На нього витратять 695 тис. 200 євро, а завершити мають до кінця 2020-го. Вже закінчили роботи на 36 об’єктах. Крім того, облаштували приміщення Центру управління дорожнім рухом міста, в якому буде віддалене керування міським дорожнім рухом.

Третій проєкт, який реалізують до кінця цього року – це "Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька". Його вартість 217 тис. 600 євро. Одним із завдань плану є до завершення цього року встановити в Луцьку будуть встановлені "розумні зупинки" та "розумні екрани".

Додамо, що за словами Луцької міської ради, грантодавці вже отримали звіти, які отримали схвальні відгуки. Також розпочали роботу щодо контрактування проєкту "Промоція та захист природної спадщини міських річок та прибережних територій Жешува та Луцька".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.