На хабарі затримали інспектора Луцького прикордонного загону

Слідчі теруправління ДБР затримали інспектора Держприкордонслужби на хабарі.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань, передає "Еспресо.Захід". 

"За попередньою інформацією, прикордонник спільно з цивільними особами налагодив механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України з Республіки Білорусь на територію України поза місцями розташувань пунктів пропуску", - йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання прикордонником неправомірної вигоди на загальну суму 2 тисячі доларів США. Під час одержання другої частини хабаря слідчі ДБР затримали прикордонника в порядку статті 208 КПК України.

Фото: ДБР
На даний час вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), а також відсторонення від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини інспектору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.  

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал