Чернівці та їхні 612 років

Нині-завтра центр найменшої області в Україні святкує День міста.

612 років від часу першої письмової згадки про себе сьогодні-завтра святкують  Чернівці – центр найменшої області в Україні. Звичайно, в місті, розташованому свого часу на перехресті шляхів з північно-західної Європи на Балкани та в Туреччину, цього року всі святкування матимуть карантинні обмеження. Але ці святкування будуть. Про це з посиланням на Чернівецьку міську раду, інформує "Еспресо.Захід".

Фото: Погляд

Отож, вперше свої уродини Чернівці відзначать без торгівлі та ярмарків і традиційного масового концерту на Соборній площі. Зате будуть різні мистецькі виставки, презентації, показ вистав, облаштована фотозона "Феєрія осіннього міста", допрем'єрний показ стрічки "Вусатий фанк", відкритий кубок України ( західний регіон) з мотокросу та чемпіонат України з футболу (ІІ ліги). А ще багато іншого ( звісно, на відкритих майданчиках) – як от ІV пісенний фестиваль "Буковинський храм", регіональний молодіжний фестиваль рок-музики "Відродження" чи пленер Буковинської асоціації акварелістів BWA "Вуличками міста".

Фото: Погляд

Місто, в якому до 1780 року не було жодного мурованого  будинку (всі споруди були дерев'яними під солом'яними стріхами), де у Миколаївській церкві відспівували сина Богдана Хмельницького і молився Іван Мазепа та де у 1916 році працював лікарем-хірургом майбутній знаменитий автор "Майстра та Маргарити" та "Собачого серця" Михайло Булгаков – попри всі складнощі сучасного часу, таки загально налаштоване впустити святковий настрій у душу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал