Школа у Львові, в якій працював підозрюваний у зґвалтуванні 11 дівчаток, оприлюднила офіційну позицію

У НВК "Школа-гімназія святої Софії" оприлюднили офіційну позицію щодо 46-річного Романа Московченка, якого підозрюють у розбещенні 11 неповнолітніх дівчаток.

Він працював у школі святої Софії координатором зовнішніх зв’язків. Про це інформує сторінка школи у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

"З великим жахом спільнота школи прочитала статтю про насилля над неповнолітніми. Висловлюємо глибоке співчуття жертвам цих трагічних подій. Як християни, засуджуємо поведінку, яка нищить людську гідність та Божий образ в людині, спричинює психічні травми на все життя та змінює хід історії життя людини. Папа Франциск і Синод Єпископів УГКЦ закликають усіх людей доброї волі сприяти слідству та встановлювати справедливість щодо розслідування випадків насилля над неповнолітніми", – пише адміністрація школи в офіційній заяві.

Нагадаємо, 46-річного львів’янина підозрюють у згвалтуванні 11 дівчат віком від 11 до 14 років. Перші факти розбещення та зґвалтування датують ще 2005 роком. За вчинене йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Чоловіка взяли під варту без права внесення застави. Крім цього, йому призначили стаціонарну психолого-психіатричну експертизу.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з «Еспресо.Захід»! Підписуйтесь на наш Telegram-канал