На Буковині оголосили про підозру чоловікові, який зберігав на горищі 100 кілограмів конопель

Жителю Новоселицького району, у якого вилучили майже 100 кілограмів конопель, оголосили про підозру. Водночас розслідування щодо нього ще триває.

Це повідомляє пресслужба національної поліції в Чернівецькій області.

У вересні цього року співробітники Новоселицького відділення поліції викрили місцевого жителя, який переносив у мішку подрібнені рослини конопель. Також під час огляду його домогосподарства поліцейські виявили на горищі будинку та вилучили майже 100 кілограмів подрібнених рослин конопель.

З цієї сировини зловмисник мав отримати не менше 60 кілограмів канабісу. Таким чином, правоохоронці перешкодили потраплянню до наркозалежних громадян 12 тисяч доз наркотику.

Відповідно до висновку експерта, вилучені рослини відносяться до особливо небезпечних наркотичних засобів і за їх нелегальне вирощування та зберігання передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують досудове розслідування та з’ясовують всі обставини вказаного кримінального правопорушення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал