У Тернополі викрили інтернет-магазин, що торгував марихуаною

В день кур'єри робили від 50 до 100 закладок.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід".

Інтернет-магазин працював через телеграм-канал з початку 2019 року. Майже рік знадобився оперативникам Управління боротьби з наркозлочинністю аби викрити торгівців марихуаною. Правоохоронці здійснили 15 закупок, задокументували сто епізодів та провели одночасно чотирнадцять обшуків під час яких вилучили понад пів кілограма наркотичної речовини на суму більш як 200 тисяч гривень. 

Фото: відділ комунікації поліції Тернопільської області

Інтернет-магазин організували двоє тернополян, які спочатку працювали самотужки. Але згодом найняли помічників. Було четверо закладчиків, кожен з яких обслуговував мікрорайон. Переписку з клієнтами та координацію роботу закладчиків здійснював оператор. Ще одна особа фасувала товар і передавала кур'єрам. В результаті наркоторговці вийшли на чималі "обороти". В день кур'єри розвозили від 50 до 100 закладок. В місяць такий бізнес приносив "чистими" 250-300 тисяч гривень прибутку.

Фото: відділ комунікації поліції Тернопільської області

Наразі двох фігурантів справи  арештували, ще п'ятьом обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Канал походження марихуани наразі не встановили. Слідство триває.