На Прикарпатті спалили 4 автобуси на подвір’ї власника

Поліція розшукує паліїв/

Про це повідомили в поліції Івано-Франківської області, передає "Еспресо.Pахід".

Слідчі поліції Івано-Франківщини розпочали кримінальне провадження за фактом пожежі чотирьох автобусів у Долинському районі області.

Повідомлення до поліції про те, що в селі Княжолуки Долинського району горять автобуси, надійшло ввечері 24 вересня. Близько 21:50 про це повідомив водій-очевидець, який проїжджав неподалік.

На місце подіїно виїхали співробітники ДСНС, працівники слідчо-оперативної групи Долинського відділення поліції, експерт-криміналіст та працівники криміналістичної лабораторії.

Після ліквідації пожежі поліцейські з’ясували, що транспортні засоби –  автобуси марки «Van Holl», належить 54-річному місцевому мешканцю та були на огородженій приватній території.

Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою.

Вогонь повністю знищив автобуси. Ніхто з людей під час пожежі не постраждав.

Тепер поліцейські встановлюють особи зловмисників, які підпалили автобуси, та місця їх перебування.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. За скоєне паліям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.