У львівському "Охматдиті" у важкому стані перебуває 3-річна дівчинка з коронавірусом

У реанімації львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" перебуває трирічна дівчинка, в якої діагностували коронавірусну інфекцію. Це перша дитина в області, яка потребує штучної вентиляції легень.

Про це "Еспресо.Захід" розповів заступник директора Львівської дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" із хірургічної частини Богдан Мальований.

"Дитина вже тиждень на штучній вентиляції легень, у неї пневмонія. Її до нас у  такому стані вже привезли з Миколаївського району. У дівчинки виражені дихальна і серцева недостатність. Це перша така дитина за час карантину, яка потребує підтримки дихальної функції. Стан дитини на сьогодні критично важкий", – розповів Богдан Мальований.

У цій лікарні було понад 80 дітей з COVID-19 і лише цю дитину довелося підключити до ШВЛ.

"Це дуже цікава ситуація, адже вдома у дівчинки ніхто не хворів на коронавірус. Вже у лікарні ми отримали позитивний ПЛР-тест у дівчинки,  а згодом тест показав, що її тато також перехворів у минулому, у нього є відповідні імуноглобуліни у крові. Раніше ми думали, що діти легше переносять COVID-19 ніж дорослі, але у нашому випадку все складно", – пояснює Богдан Мальований.

Усі необхідні ліки дитина отримує згідно з ковідним пакетом, однак стан дитини наразі вкрай важкий.