"Будемо стежити дуже уважно": посол ЄС в Україні про загрозу скасування безвізу

Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас заявив, що в ЄС стурбовані подіями навколо українських антикорупційних органів, уважно спостерігатимуть за цим і братимуть до уваги у питанні збереження безвізового режиму з Україною.

Про це Матті Маасікас сказав у інтерв'ю "РБК-Україна", передає "Еспресо".

"Ми стурбовані деякими подіями навколо антикорупційної архітектури. Ми, звичайно, не коментуємо жодним чином рішення Конституційного суду (про неконституційність призначення директора НАБУ, – ред.), але ми хочемо зробити акцент на правовій конституційній ясності навколо НАБУ, яка має бути відновлена дуже швидко", –  сказав Маасікас.

Дипломат наголосив, що ЄС оцінюватиме доцільність продовження безвізу.

"Це, звичайно, те, за чим Євросоюз і партнери Євросоюзу спостерігають дуже-дуже уважно. Процес візової лібералізації оцінюється кожен рік, і ми будемо стежити за цим дуже уважно", – додав Матті Маасікас.

Посол ЄС також уточнив, що заява депутата Європарламенту Віоли фон Крамон про пряму загрозу для безвізового режиму з Україною має значення, але остаточне рішення залишається за Єврокомісією. При цьому Маасікас зазначив, що наразі ще не зроблено нічого незворотнього.