Хакери зламали сайт Національної поліції України

Близько опівдня на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була розміщена недостовірна інформація. Наразі сайт не працює.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України, передає "Еспресо.Захід".

Об 11:45 на деяких сайтах обласних управлінь поліції з’явилася недостовірна інформація. Зокрема у Національній поліції Львівщині опублікували повідомлення про те, що на Яворівському полігоні загинули військовослужбовці.

Згодом, в пресслужбі інформацію спростували. На офіційному ресурсі повідомили, що інформація є фейковою та не відповідає дійсності.

"Сайт Національної поліції України тимчасово відключений. Наші спеціалісти працюють над усуненням несправностей. Просимо вибачення за тимчасові незручності", - йдеться у повідомленні.

У коментарі журналістці "Еспресо.Захід" керівниця пресслужби Національної поліції Львівщини Світлана Добровольська підтвердила, що на сайти поліції відбулася хакерська атака.

"Інформацію про загибель військовослужбовців ми не подавали і не опубліковували. Наразі сайт не працює і проводиться перевірка про те, що сталося", - зазначила Світлана Добровольска.

Крім цього, недостовірна інформація з’явилась також на сайті Нацполіції Рівненщини.

У фейковому повідомленні зазначалось, що на 3-му енергоблоці Рівненської АЕС відбулося короткочасне знеструмлення станції, в тому числі відмова резервних джерел електропостачання. Це призвело до викиду радіоактивних речовин в навколишнє середовище. Тому було прийняте рішення про введення режиму надзвичайної ситуації по всій території району та проведенні добровільної евакуації жителів 30-кілометрової зони навколо АЕС.

Цю інформацію спростували на сайті Рівненської АЕС.

"У зв’язку із поширенням в Інтернеті дезінформації стосовно нештатної ситуації на Рівненській АЕС та евакуації мешканців міста-супутника, повідомляємо, що станом на 12:30 енергоблоки №№ 1, 2, 3 РАЕС працюють в штатному режимі та енергоблок № 4 з 6 вересня перебуває у середньому планово-попереджувальному ремонті. Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм", — зазначили у РАЕС.