Кавеенник, подружжя радикалів, чиновники та медики. Хто йтиме на місцеві вибори від блоку НРУ та партії Ляшка на Львівщині

На цих місцевих виборах "рухівці" йтимуть разом із Радикальною партією Олега Ляшка, хоча всюди, де можуть, вони це цнотливо приховують.

Спочатку оприлюднила свою чільну десятку міська організація НРУ, і лише згодом "Еспресо.Захід" вдалося дізнатись імена кандидатів у депутати і від обласної структури.

І якщо у списку до міської ради фактично всі рухівці, то в обласному вже достатньо радикалів, з якими НРУ оголосило про спільний похід на місцеві вибори в липні цього року.

Отож, перелік ключових кандидатів у міську раду:

Богдан Гагалюк – депутат Львівської обласної ради двох скликань (2010 та 2015 роки), заступник голови (з жовтня 2019 року), керівник фракції Народного Руху України. Богдана Гагалюка пов'язують із братами Дубневичами. Також він запам’ятався конфліктом з керівником Управління захисту економіки Нацполіції Русланом Галазом та обласним ДАБІ через інтереси в будівельній сфері.

Ігор Мартинюк – голова Львівської міської організації НРУ, заступник директора Центру творчості дітей та юнацтва Галичини у Львові, помічник голови Львівської обласної ради.

Ігор Кузьмак – архітектор, лідер громадської організації "Форум Львів і майбутнє", член правління ЛОО Спілки архітекторів України, директор ТзОВ "Укрдизайнгруп", екскерівник Львівського міського управління земельних ресурсів. Балотується на голову Львівської ОТГ. 12 серпня Ігор Кузьмак і НРУ оголосили про спільний похід у владу на цих виборах.

Ліда Бойчишин – член Центрального Проводу Народного Руху України, голова ГО "Національне екологічне бюро", викладачка ЛНУ ім. І. Франка. Донька одного з найближчих соратників В'ячеслава Чорновола, Михайла Бойчишина.

Лілія Козій – підприємниця, засновниця мережі коворкінгів "Comuna".

Михайло Мураль – екскерівник відділу професійної освіти і координації діяльності вищих навчальних закладів ЛОДА. Починав партійну діяльність ще з Молодого руху. Зараз член Залізничної районної організації.

Богдан Лешневський – підприємець, депутат Львівської міської ради попереднього скликання від НРУ. Керівник Винниківської міської організації партії.

Юрій Кривко – доктор медичних наук, професор, ректор Львівського інституту медсестринства та лабораторної медицини імені Андрея Крупинського.

Ірина Плахтій – лікарка, керівниця та засновниця Західноукраїнського центру коучінгу та розвитку особистості, співзасновниця та голова правління благодійного фонду "Із Янголом на плечі".

Олена Березовська – лікарка, заступниця головного лікаря з медичної частини лікарні "Охматдит" у Львові.

Спільний список кандидатів від НРУ та РПЛ у Львівську обласну раду виглядає так:

Сергій Дзядик – керівник Львівської крайової організації НРУ, член політради НРУ, помічник народного депутата Віктора Кривенка, голови НРУ, що пройшов у Раду у списках "Самопомочі". Голова Галицької Ліги КВН.

Микола Іщук – член Радикальної партії Олега Ляшка. Заступник керівника ДП "Управління справами Фонду державного майна України". 2015 року намагався пройти від цієї ж сили у Львівську облраду, а 2019-го – у Верховну Раду. Був помічником народного депутата у парламенті минулої каденції.

Богдан Гагалюк – перший номер у списку НРУ у Львівську міську раду.

Надія Тимків – партійна активістка, працівниця АТ "Укрпошта" в Пустомитівському районі.

Ярина Лучко – партійна активістка, медсестра у 2-й міській поліклініці м. Львова.

Роман Филипів – заступник голови Львівської крайової організації НРУ, екскерівник Департаменту економічної політики Львівської ОДА.

Ігор Ковальчук – чинний депутат Львівської обласної ради від НРУ, генеральний директор Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

Юрій Мазур – голова Львівської обласної організації Радикальної партії, депутат Буської міської ради.

Ольга Грицик – чинна депутатка Львівської обласної ради від НРУ, голова Дрогобицької районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Марія Малачинська – лікарка-гінеколог, директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру, дружина Миколи Іщука.

Нагадаємо, НРУ зараз має у Львівській обласній раді 5 депутатів і фракцію. Така ж кількість обранців є в радикалів. У Львівській міській раді немає фракцій жодної з цих двох політичних сил.