Олег Синютка підтримав протест підприємців #SaveФОП

"Дуже прошу, щоб ми всі були під стінами парламенту. Ми примусимо їх перейти на бік людей і проголосувати за ті законопроєкти, які зареєстровані у сесійній залі".

Про це сказав народний депутат, кандидат у мери Львова Олег Синютка під час пікету на підтримку українських підприємців під стінами Львівської обласної державної адміністрації.

"Я бачив усю цю ситуацію з середини Верховної Ради – тих депутатів, які вболівали за підприємців та розуміли, що цей закон вбиває малий бізнес та людей, які працюють і дають працювати іншим. Бачив і тих, у кого в очах загорівся страх, коли вони побачили сотні, тисячі підприємців, які прийшли добиватися свого", – сказав Синютка.

За словами Олега Синютки, щоб домогтися свого, підприємцям-пікетувальникам варто вимагати цього в Києві.

"На жаль, доведеться втратити заробіток за день, два чи навіть три дні. Але пам’ятаєте, як казав Коновалець? "Шлях до Львова лежить через Київ". Разом ми сила! Разом переможемо!" – підсумував Синютка.

Зазначимо, 22 вересня під стінами Львівської облдержадміністрації відбувся пікет представників малого й середнього бізнесу, які об’єдналися у групі #SaveФОП. Вони вимагають від української влади зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес, шляхом збереження спрощеної системи оподаткування для підприємців.

Нагадаємо, з 1 вересня розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 5 тисяч гривень. У зв’язку з підняттям мінімальної зарплати суттєво піднялися такі види податків, як єдиний податок ФОПів другої групи, єдиний соціальний внесок, податок на нерухомість, туристичний і судовий податки, податок на паркування, податок на доходи та військовий збір.