Росія почала масштабні військові навчання "Кавказ-2020"

Міноборони України називає їх прописаною у Воєнній доктрині загрозою.

У понеділок, 21 вересня, Росія почала стратегічні командно-штабні військові навчання "Кавказ-2020". Про це повідомили в пресслужбі Міноборони РФ, передає "Еспресо.TV".

"Стратегічне командно-штабне навчання "Кавказ-2020" пройде з 21 по 26 вересня 2020 року на внутрішніх полігонах Південного військового округу - "Прудбой", "Ашулук", "Капустін Яр", наземних авіаційних полігонах "Арзгірском" і "Копанської", а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів", - йдеться у повідомленні.

До навчань залучено загалом близько 80 тис. людей, у тому числі з'єднання і частини бойового, тилового і технічного забезпечення, а також з'єднання ППО, ВМФ і спеціальних військ - Росгвардіі і МНС.

У навчаннях на полігонах задіяні до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Крім росіян у навчання також беруть участь військові формування Вірменії, Білорусі, Китаю, М'янми і Пакистану, а представники Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки беруть участь у начаннях як спостерігачі.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що після початку активної фази навчань чисельність задіяних у них військових і техніки становитиме близько 120 тис. людей, 3 тис. бойових броньованих машин, з них не менше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.

Скібіцький назвав це саме тією загрозою, яка чітко прописана у Воєнній доктрині України.