Держслужбовець із Закарпаття роздавав державні землі

Ділянки забирав із лісового фонду.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області, передає "Еспресо.Захід".

Поліціянти викрили колишнього заступника начальника відділу Держкомзему району, що той видавав неправдиві документи, які засвідчували передавання земельних ділянок державної власності у власність громадян. 50-річний чиновник змінив дані про класифікацію цільового використання землі і вказував, що земельні ділянки сільськогосподарського призначена для ведення садівництва. Хоча знав, що вона належить до земель лісового фонду та знаходиться у користуванні філіалу "Великоберезнянського  держспецлісгоспу".

Нині поліція довела щонайменше вісім фактів виділення земель лісового фонду держспецлісгоспу жителям району. Усі ділянки розташовані за межами селища Великий Березний в урочищі "Термачув".

Зараз триває слідство. Вчора, 17 вересня, ексчиновнику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, тобто видача службовою особою неправдивих документів). Підозрюваному загрожує штраф до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.