Стало відомо, хто наказав незаконно передати землю на території заповідника "Тустань"

Наказ про передачу ділянки на території пам’ятки археології у приватну власність видав начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Про це повідомляє пресслужба заповідника, передає "Еспресо.Захід".

"Маємо знати наших антигероїв в обличчя. Отже, незаконний наказ про передачу ділянки на території пам’ятки археології у приватну власність видав Андрій Кавецький, начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області", – йдеться в повідомленні.

Другий антигерой Тустані – ПП "Геокапітал", на чолі з директором Миколою Заяцем і з виконавцем Наталією Кобрин. Вони як сертифіковані фахівці виготовили документацію без зазначення обмежень пам’ятки археології національного значення.

"Такі дії мають каратися як мінімум позбавленням сертифіката. Також відмовилися надати документацію на ознайомлення директору заповідника "Тустань", – зазначають у пресслужбі структури.

В заповіднику нагадують: Тустань – пам'ятка археології національного значення, має визначену межу території, що є водночас межами Державного історико-культурного заповідника "Тустань". На цю територію ще у 2012 році затверджена містобудівна документація – детальний план території Державного історико-культурного заповідника "Тустань", про який Держгеокадастр володіє повною інформацією. Містобудівна документація є основою для рішень щодо землекористування. Відповідно до законодавства України, територія пам'ятки археології може бути лише в державній власності.

"Тустань стала туристичним магнітом Львівщини, доступною і привабливою територією з базовою туристичною інфраструктурою, улюбленим місцем відпочинку для сотень тисяч відвідувачів. Водночас державні органи, що мають оберігати пам’ятку і забезпечувати дотримання законодавства, самі ж безконтрольно і свавільно роздають національне надбання", – наголошують у заповіднику.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Держгеокадастр незаконно передає частину земельної ділянки на території заповідника "Тустань".