Мовний омбудсмен назвав загрозою скасування обов'язкового ЗНО з української літератури

Він готує звернення до прем'єр-міністра України та Міністерства освіти і науки України, щоб ця норма була переглянута або скасована.

Про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь написав на своїй сторінці у Facebook, передає "Еспресо.Захід" 

"Скасування обов'язкового ЗНО  з української літератури - це одна з найбільших загроз, яка може бути по відношенню і до освітньої реформи, і державної гуманітарної політики загалом.

Засвоїти українську мову без високого рівня вивчення української літератури - неможливо. Готую звернення до прем'єр-міністра України та Міністерства освіти і науки України, щоб ця норма була переглянута або скасована", - написав Тарас Кремінь.

Нагадаємо, новина про те, що Український центр оцінювання якості освіти у 2021 році впровадить окремий тест ЗНО з української мови, який можна буде складати замість теперішнього тесту, викликала шквал емоцій у соцмережах. Але чи так все однозначно? Про те, чим новий тест кращий від попереднього, "Еспресо.Захід" запитав у Тетяни Вакуленко, заступниці директора Українського центру оцінювання якості освіти.