Гірникам шахти "Надія" виплатять 47 млн боргів

Верховна Рада підтримала законопроєкт №3991, який дозволить погасити заборгованість із зарплати перед шахтарями.

У додатку до документа затвердили виплатити гірникам шахти "Надія" 47 мільйонів та 280 тисяч гривень. Новиною поділився депутат Юрій Камельчук, обраний від 124 округу (куди входить Червоноград, Сокальський та Кам'янко-Бузький райони Львівщини), передає "Еспресо.Захід".        

"Голосування за законопроект 3991 пройшло вдало. 255 голосів ЗА. Чекаємо надходження коштів найближчим часом", – зазначив нардеп.    

У Міністерстві енергетики підтвердили інформацію. "Законодавчі зміни передбачають виділення 47 млн грн на закриття боргів із зарплати перед гірниками шахти "Надія". Важливо зазначити, що держава не має відношення до накопичення цієї заборгованості. Борги із зарплат виникли через порушення попереднього керівництва, про що свідчать матеріали фінансового аудиту ПрАТ "Шахта "Надія". Міненерго вже передало ці матеріали у правоохоронні органи для подальшого розслідування, – повідомили у Міненергетики.

Нагадаємо, на Львівщині від 28 серпня протестували гірники шахти "Надія". Понад сорок гірників відмовились підніматись на поверхню через заборгованість із зарплати.

Дружини шахтарів, на підтримку чоловіків, кілька разів перекривали дорогу поблизу Львова.

5 вересня, після тижня перебування під землею, гірники вийшли на поверхню.