Фестиваль короткометражок Wiz-Art оголосив переможців

Гран-прі фестивалю здобув фільм "Не спи, будь напоготові" режисера Пам Тьєн Ана.

Про це повідомляють організатори фестивалю, передає "Еспресо.Захід".

Переможців визначало журі у складі Богдана Мурешану, Юлії Сінькевич, Анни Корінек, Декеля Беренсона, Івана Козленка та Катерини Горностай, а також глядачі. За увагу журі та глядачів змагалися 30 фільмів – 12 у національній та 18 в міжнародній програмах.

Гран-прі здобув фільм "Не спи, будь напоготові" режисера Пам Тьєн Ана "за оригінальність у формуванні унікального сторітелінгу та уміле й тонке багатство деталей". Приз глядацьких симпатій Міжнародного конкурсу здобув фільм "Традиція" режисера Іосеба "Сосо" Бліадзе.

Спеціальну відзнаку за неперевершену операторську роботу у міжнародному конкурсі здобула робота Томаса Вудрофа "Південна лихоманка". Ще одна спеціальна відзнака міжнародного конкурсу за сміливе й елегантне розкриття складної теми дісталася роботі Ірене Морай  "Кавуновий сік".

Номінацію найкращий український фільм здобула робота Дмитра Гришка "Врятуйте мене, лікарю". 

Спеціальну відзнаку національного конкурсу здобув фільм "Килим" Наталії Кисельової за створення ліричного образу українського підлітка, в життя якого любов і війна входять однаково стрімко та доленосно, породжуючи невідоме досі почуття турботи та самопожертви на шляху дорослішання й прийняття Іншого.

Ще одну спеціальну відзнаку національного конкурсу віддали роботі Івана Орленка "У нашій синагозі". 

Приз глядацьких симпатій у національному конкурсі здобув фільм Івана Орленка "У нашій синагозі". Він отримав номінацію на European Audience Award (його представлять на 10 європейських кінофестивалях), а також грант у 100 тисяч гривень від Львівської міської ради на зйомки наступного фільму у Львові.