Петиція за створення ТСК щодо операції проти "вагнерівців" набрала необхідну кількість голосів

Під документом, що вимагає від парламенту створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо зриву спецоперації з затримання "вагнерівців", зібрано 25 тисяч голосів.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, - інформує "Еспресо.Захід".

Авторами документа є  родичі й близькі загиблих на Донбасі українських воїнів. Вони розмістили петицію на сайті парламенту 7 вересня.

Родичі загиблих наголошують, що серед російських найманців, яких планували затримати під час спецоперації, могли бути причетні до збиття українських військових літаків Іл-76 у Луганську, військових літаків Су-25 та гелікоптера Мі-8 під Слов'янськом, а також до збиття російським "Буком" малайзійського Боїнгу MH17, внаслідок чого було вбито 298 іноземців.

У тексті зокрема йдеться про вимогу "відповіді на питання – хто винен у тому, що бойовики, на чиїх руках кров українських солдат, українських військових і льотчиків – в останній момент уникли покарання?"

"Хто і чому "злив" інформацію, і таким чином зірвав затримання?

Чому Генеральна прокуратура України не відреагувала на пропозицію Лукашенка прибути до Мінська, щоб довести причетність цих найманців до участі в агресії проти України?"

"Практично єдиним інструментом, за допомогою якого можна знайти відповіді на ці та інші питання залишилося створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України. І ми наполягаємо на тому, щоб така ТСК розпочала свою роботу негайно".

Нагадаємо, нардеп Володимир Ар‘єв повідомив, що співробітники спецслужб, які брали участь у підготовці цієї спецоперації, готові давати свідчення.