25 музичних хітів з нагоди власного 25-річчя

"Віртуози Львова" дали ювілейний концерт.

10 вересня святковим концертом на сцені Львівської філармонії Академічний камерний оркестр “Віртуози Львова” нарешті відзначив своє 25-річчя, інформує філармонійна пресслужба.

Як акцентував "Еспресо.Захід" за іншої оказії головний диригент і художній керівник "Віртуозів Львова", народний артист України Сергій Бурко, сьогодні час поставив усіх у нові реалії: концерт із нагоди 25-річчя, на який так чекали і оркестранти, і шанувальники цього колективу, довелося неодноразово переносити.

"Ми планували мати великий концерт у травні, – розповідав Сергій Бурко, – але все зсунулося спочатку на літо, а тепер на вересень. І люди квитків не здали: очікують, що таки зможуть потрапити на концерт. Як на мене, така ознака дуже важлива: без живої музики людина не може".

Варте уваги, що за ці чверть століття оркестр дав понад 1500 концертів в Україні та різних куточках Європи, в Південній і Центральній Америці, випустив 25 компакт-дисків, узяв участь у величезній кількості проєктів, фестивалів, напрацював багатий і багатогранний репертуар. Зокрема, під час учорашнього заходу "Віртуози Львова" виконали твори, починаючи від музичних шедеврів епохи бароко та закінчуючи оригінальними обробками мелодій українських композиторів.

Варте уваги й те, що оркестр, щойно відігравши ювілейний концерт, уже активно готується до наступних проєктів. Зокрема, одним із найбільш вагомих стане видання книги про історію «Віртуозів Львова». А ще в межах багаторічної співпраці оркестру з маріупольським камерним оркестром "Ренесанс" буде втілено масштабний проєкт "Українська музика від Сходу до Заходу".