Тернопільська окрема артилерійська бригада відсвяткувала шосту річницю створення

9 вересня 2014 року вийшов перший наказ командира цієї військової частини – і в бій пішли артилеристи 44 тернопільської бригади.

З нагоди шостої річниці створення бригади в Тернополі сьогодні відбулись урочистості, повідомили на facebook-сторінці бригади.

На стройовому плацу 44-ї окремої артилерійської бригади у Тернополі, відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню створення військової частини. Особовий склад прийшли привітати тимчасово виконувач обов’язків командира частини підполковник Ігор Ларін, тимчасово виконувач обов’язків начальника ракетних військ і артилерії полковник Роман Пожарний, інші гості.

За сумлінну службу, патріотизм та професіоналізм військовослужбовцям вручили цінні подарунки та грамоти від командувача військ оперативного командування "Захід" генерал-майора Сергія Шаптали, подяки та нагрудні знаки від командира 44-ОАБр, полковника Сергія Баранова, медалі "За Службу Україні" від голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша, почесні грамоти з врученням фінансової винагороди від голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, подяки та цінні подарунки від міського голови Тернополя Сергія Надала та грамоти від голови Тернопільської районної державної адміністрації Ярослава Матвійчика.

Біля Стели пам’яті хвилиною мовчання вшанували загиблих у російсько-українській війні побратимів, а архієпископ Тернопільський і Кременецький Андрій Нестор відслужив урочисту панахиду.

Підрозділи 44-ї окремої артилерійської бригади прославилися неординарним бойовим шляхом в АТО, участю в боях поблизу населених пунктів Червоний Партизан, Озерянівка, Нелипівка, Артемове, Новгородське, Дзержинськ, Зайцево, Вуглегірськ, Логвінове, Горлівка та інших важливих ділянках. Українська артилерія довела високий рівень ефективності під час захисту напрямків Донецького аеропорту та Дебальцевської операції.