"Фантомні патрулі": поліція фіксуватиме перевищення швидкості по-новому

Новий прилад дозволить фіксувати порушення тоді, коли поліцейське авто в русі.

Про це сьогодні, 8 вересня, під час брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає "Еспресо.Захід".        

Так, у патрульній машині встановлять прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. "Тобто є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або в зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним і забезпечує додатковий момент превенції порушень", – розповів Олексій Білошицький.

Зазначають, що уже оголосили відповідний тендер.

Голова Державного агентства інфраструктурних проєктів Кирило Хом'яков додав, що до кінця року на дорогах України з’явиться чотири тестові програми, а 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, почнуть роботу в найближчі декілька років. "Усе буде фінансуватися з державних програм. Усі закупівлі та тендери є абсолютно прозорими, будь ласка, слідкуйте", – додав він.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко доповнив, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин: "Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають усі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють у салоні поліцейських авто. А третя – це камери типу TruCam".