Головний лікар Франківська: "Кількість хворих зменшується"

У мерії Івано-Франківська заперечили інформацію про переповнені лікарні міста.

Про це йдеться на сайті Івано-Франківської міськради, передає "Еспресо.Захід".

Головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Масляк і завідувач анестезіології та відділу інтенсивної терапії Володимир Вовчук зазначили, що ситуація в закладі під контролем, навіть можна говорити про зміни на краще.

"Ситуація, звісно, складна, бо все ж таки пандемія. Але стабільна. Якщо мова про кількість тих, хто потрапляє до лікарні, то можна говорити про тенденцію до зменшення. До прикладу, в минулі тижні кількість тих, кого шпиталізують, переважала. Зараз же ця кількість вирівнюється і, навпаки, зростає кількість тих, хто одужав і пішов на виписку. До прикладу, за минулу ургенцію поступило 8 осіб, тоді як у попередні – 25-35. На сьогодні в лікарні – 194 пацієнти, що також на 45-50 менше, ніж за попередні періоди. Взагалі, якщо така тенденція продовжиться, то ми плануємо відновити роботу відділення кардіології у звичному режимі, тобто кардіологічному" – розповів Тарас Масляк.

Завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Володимир Вовчук додав, що зараз на СІПАПах у лікарні перебуває 3 пацієнта, 1 – на апараті ШВЛ. Він зазначив, що наразі ситуація під контролем. Є резервні апарати та розгорнуті місця.